Предупреждавам всички, че това са най-измислените кюфтета на света! От съвсем скоро се подвизавам в кухнята, но предимно в сладкарския отдел 🙂 . Но в един от изминалите дни ме гонеше глад и трябваше набързо да измисля нещо с наличното вкъщи. Обикновено за всичко, което приготвям напоследък, си измислям рецептата сама, но след като съм изчела няколко подобни рецепти в интернет, за да видя в какво съотношение все пак е нормално да са съставките. Този път нямах никакво време за това, не знаех кога ще се събуди малкия, а бях много гладна. Затова и сложих каквото ми дойде на ума, вероятно съм нарушила една дузина готварски правила. Извинявам се и за ужасното качество на снимките, оказа се, че ми е изтощена батерията на фотоапарата, а бях много гладна, за да чакам да се зареди, затова включих в действие уебкамерата. Всъщност на мен си ми бяха много вкусни, като изключим, че лееееко се залепиха за тавата. И така:
Продукти:
250 грама кайма
1 яйце
2 филии хляб
50 грама кашкавал
сол
куркума
кимион
риган
Потопих филиите за 3-4 минути във вода да омекнат. Смесих каймата със суровото яйце, после изстисках филиите и ги добавих намачкани към каймата. Размесих каймата с хляба и яйцето на ръка. След това добавих горе-долу равно количество от всяка подправка и пак месих с ръце. От получената смес оформих колкото се можа по-сплеснати и дълги кюфтета. Нарязах кашкавала на тънки ленти. На половината от кюфтето поставих лента кашкавал. С другата половина от кюфтето затворих кашкавала като с капаче. Пекох в намазнена тавичка, в предварително загрята на 220 градуса фурна, за около 15 минути. Получиха ми се пет кюфтета.
©Събина Брайчева
Дискусия
Няма коментари.