От едно време слушам по филми и сериали за разни царевични питки и подобни, и винаги са ми изглеждали много вкусни. Преди съм хапвала и царевичен хляб, който ми се видя страхотен. Не мислех обаче, че аз ще се престраша да сътворя нещо царевично, хем защото нямам опит със солените мъфини, хем разбрах че печивата със царевично брашно са капризни и понякога стават клисави. Но се престраших и да ви кажа резултата си беше много добър, изпече се идеално, домашните го харесаха също. Да не пропусна да спомена, че това пак е рецепта, която сама си измислих, след като попрегледах в интернет да видя какво е нормалното съотношение на двата вида брашно. И така:
Продукти:
1 и 1/2 ч.ч. бяло брашно
1 ч.ч. царевично брашно
1 пакет бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 с.л. захар
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. олио
70-80 грама кашкавал
70-80 грама сирене
30-40 грама луканка
Смесвате двете брашна, захарта и бакпулвера. Разбърквате. Содата слагате в киселото мляко и разбърквате. Разбивате яйцата. Настъргвате кашкавала и натрошавате сиренето. Нарязвате луканката на много дребни парченца. Към брашната добавяте яйцата и киселото мляко, разбърквате. После добавяте сиренето, кашкавала и луканката и пак разбърквате. Накрая добавяте олиото. Не съм сигурна, че това е най-удачния ред, но пак се получава. Бъркате, докато стане хомогенно. Сместа става по-гъста от смес за сладък кекс или мъфини. Нареждате хартийки за мъфини във формичките, пълните ги горе-долу до половината. При мен сместа стигна за 22 мъфини. Печат се в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.
Бих грабнала един веднага 🙂 Никога не съм опитвала царевични. А и новия апарат прави вкусни снимки 🙂
Доста съм доволна от новия апарат, особено като се има предвид, че беше много евтин.
Така с кашкавал и сиренце доста добре се получиха, иначе вчера правих едни други без, заради пустата диета(скоро ще пусна рецептата), и стават леко сухи.
Wow that looks yummy! I haven’t tasted a corn muffin before but would like to try! 🙂