Кулинарни

Мъфини с банан, морков и канелена глазура

Отдавна искам да направя някакъв десерт с моркови и най-накрая се реших. Този път, за разлика от преди, се вдъхнових  от една конкретна рецепта – Мъфини с банан, морков и мед от един любим блог Мъфини и кексчета. Е, не можах да я спазя едно към едно, но вкъщи бяха доволни накрая. 🙂

Продукти:
1 и 1/2 ч.ч. бяло брашно
1/2 ч.ч. царевично брашно
2 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
3/4 ч.ч. кристална захар
3/4 ч.чаша олио
3 с.л. мед
2 яйца
3/4 ч.ч. кисело мляко
1 банан
1 морков
За глазурата:
1 .ч.ч пудра захар
3 с.л. хладка вода
1 с.л. масло

Смесват се двата вида брашна, содата, бакпулвера, захарта и канелата. Разбърква се. Добавят се, млякото, разбитите яйца, олиото. Отново се разбърква. Банана се пюрира, а моркова се настъргва на ситно и също се добавят към сместа. Бърка се до хомогенност. Разсипва се във подмазани формички или формички с хартийки за печене. Пече се 15-20 минути на предварително загрята на 200 градуса фурна. При мен станаха 21 мъфина(12 по-големи и 9 по-малки). След като изстинат,  разпоява се маслото, добавят се водата и захарта, щипка канела, и се бърка усилено.  С получената смес се намазват мъфините. След като се втвърди глазурата, са готови за консумация.

About Rois

Ithil' quessir or Moon elf, mum of the Moon prince and the Sun prince.

Дискусия

Няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Join 814 other followers

Blog Stats

  • 506 301 hits
април 2012
П В С Ч П С Н
« мар.   май »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
free counters
%d блогъра харесват това: