Разбира се, не съм открила топлата вода с тази ми рецепта, нито е нещо кой знае колко особено приготвянето й. Но пък реших, че би могло да даде идея на някоя друга майка как да разнообрази храненето на детето си. Моя син си хапва с голямо удоволствие от тази закуска от 10-месечен. Освен това няма някакви задължителни грамажи, всичко е по желание. Ето и самата рецепта:
Продукти:
3 с.л. фини овесени ядки
300 грама вода
1 банан
обезсолено сирене
краве масло
бисквита(по желание)
Предварително в купа намачквате банана, добавяте маслото и натрошавате сиренето. Масло и сирене аз слагам толкова, колкото когато приготвям на сина си попара със сухари, колко да сложите вие – преценете индивидуално за вашето дете. Слагате ядките в студената вода и ги слагате да заврат. След това варите около 5-6 минути. Добре е да разбърквате през повечето време, защото ядките лесно загарят на дъното на съда. След като поврат и сместа се сгъсти, я сваляте от котлона и, докато е топла, я изспивате в кушичката с банана, сиренето и маслото. Разбърквате. Понеже невинаги успявам да го направя достатъчно гъсто, понякога добавям половин или цяла натрошена бисквита „Закуска“. Може да се консумира веднага след като се поохлади малко.
Thanks, good recipe for breakfast.
…camilla
Glad you like it. 🙂
Thanks Rois. …camilla