Кулинарни

Идея за лесна торта за нескопосани декоратори

торта с готови блатовеКаквото и да си говорим, ясно е, че от мен не става добър декоратор. Всъщност е доста заблуждващо да се изразя така – истината е, че от мен не става никакъв декоратор. При все всичките ми напъни в тази насока, декорациите на десертите ми наподобяват резултата от усилията на някой първолак, нагърбен със задачата да украсява. Всъщност убедена съм, че има първолаци, които се справят в пъти по-добре от мен😀 . Моите украси, може да се каже, също са чаровни, най-вече с пълната си хаотичност и нескопосаност, които излъчват🙂 . Възхищавам се от все сърце на произведенията на Ани, Диди, Нунката, Бубето, Алина, Маги и други мои приятелки и познати, които са толкова разкошни, че би ме било яд да ги ям. Но вече се примирих, че аз такова нещо не мога да сътворя, колкото и ентусиазъм да имам по темата. Това обаче никак не ми пречи все пак да правя торти – изключително елементарни, с кажи-речи готови материали, но много харесвани от всички вкъщи, което са мен си е основен критерий, дали нещо ще го направя пак или не. Е, след първи опит за торта преди няколко месеца, вече съм правила 4-5 такива, само две от тях с повод, и всички пожънаха успех, въпреки перипетиите на последната, за които ще разкажа в друг пост. Чудех се дали въобще да давам рецепта, но ще напиша нещо такова по-долу, истината е, че всеки може да сложи каквото поиска на тази торта, и като крем, и като украса аз мога само да ви дам няколко идеи за сиропиране и кремове, за които силно се съмнявам, че вече не сте се сетили, но пък кой знае🙂.
торта с готови блатове

Разковничето на тази торта са готовите блатове. Вярно не са така вкусни, както ако си ги изпечете вкъщи, но с малко сиропиране нещата придобиват друг вид, по-точно вкус. За сиропиране досега съм ползвала компот от праскови, компот от ягоди, компот от вишни и прясно мляко. За моя вкус най-добре се получава с компот от вишни.

Кремовете – и тук залагам на готови неща, най-вече на крем Оле на Д-р Йоткер, винаги поне единия ми крем е такъв, досега съм пробвала с вкус на шоколад и ванилия, количеството е достатъчно, за да покритете един блат. Пробвах веднъж и този крем, който ми бяха похвалили – няма да повторя. Моя измишльотина са следните кремове, като от втория съм по-доволна:
Крем с банани – 290 грама заквасена сметана, се смесва с два пюрирани банана и се добавя пудра захар на вкус. Става малко рядък, но се стяга в хладилника.
Крем с крема сирене – 290 грама заквасена сметана се смесва с 100 крема сирене, пудра захар на вкус и ванилия
торта с готови блатове

Освен крем, между платовете можете да добавите всякакви сушени или сурови плодове, аз досега съм пробвала със стафиди и резени банани.

Декорацията – тук полето надействие е от широко, по-широко. За съжалние, аз чак на последните две торти се сетих да снимам и да покажа какви съм ги натворила. Пробвала съм веднъж  тази глазуара – не бях очарована. Най-често отгоре слагам разтопен на водна баня шоколад, смесен с масло, хладка вода и пудра захар.Не ме питайте за грамажи, не ги знам🙂 .Отгоре могат да се сложат вскякави захарни и шоколадови пръчици, кокосови стърготини, какао, шарени бонбонки, а аз напоследък слагам готови медени сърца – получава се много ефектно.
торта с готови блатовеДано да съм била полезна на някой мързеливко като мен в кухнята.🙂

торта с готови блатове

About Rois

Ithil' quessir or Moon elf, mum of the Moon prince and artist.

Коментари

10 thoughts on “Идея за лесна торта за нескопосани декоратори

  1. Вкуснооооо! А и добре ме развесели с изречението с таговете. Помислих, че ние сме разкошни и не би искала да ни изядеш хахаха

    Posted by LadyDiDi | неделя, 31 март, 2013г., 17:02
  2. Благодаря за милите думи🙂 Убедена съм, че е било вкусно! Понякога тайната е в една единствена съставка – щипка любов към ближните🙂

    Posted by nunkata | неделя, 31 март, 2013г., 17:11
  3. Изглежда сериозно вкусна! Не като онея тънки измислици по магазините.🙂

    Posted by tzvetelin | неделя, 31 март, 2013г., 17:13
  4. Сигурна съм, че тортата е със страхотен вкус🙂 Благодаря ти , Събинче!

    Posted by Ани | неделя, 31 март, 2013г., 17:42
  5. Тортата е прекрасна и аз все такива ги правя. Ама хубави, грозни, първи се изяждат🙂

    А и пробвай с праскови между блатовете, на тънки резени – също е вкусно. И аз като теб съм по измишльотините щото🙂

    Posted by Juliapulia | сряда, 3 април, 2013г., 11:31

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Join 755 other followers

Blog Stats

  • 348,017 hits
март 2013
M T W T F S S
« Февр   Апр »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
free counters
%d bloggers like this: