Кулинарни

Солени кошнички с маслено тесто

Солени кошнички с маслено тесто
Тези дни ми направиха комплимент за кулинарната част на блога, а аз днес със срам установих, че не съм публикувала нищо по темата от два месеца. А рецепти и снимки за показване има, по-скоро имаше, защото за много от тях снимките останаха, но съм ги правила толкова отдавна, че вече не си спомням рецептите. Ще се опитам в скоро време да си променя отношението към кулинарните постове като започна с нешо много вкусно, което приготвях сравнително скоро. Предполагам може да мине за предястие или парти хапки. Отсега предупреждавам, че няма точни грамажи в рецептата, като изключим тестото:Солени кошнички с маслено тесто

Продукти:

За тестото:
1 ч.ч. бяло брашно
1/2 ч.ч. черно пшенично брашно
1 яйце
щипка сол
1(125гр) пакет масло(аз ползвам смес 60% масло, 40% растителна мазнина)
4-5с.л. прясно мляко
сусам

За плънката:
домати
моркови
сирене
кашкавал
маслини
колбас

Солени кошнички с маслено тестоТестото – брашното се смесва със солта и сусама(количесвото сусам е по желание, аз слагам повечко), след това се добавя студеното масло на парчета и се размесва с брашното, в началото се получава на трохи, добавят се яйцето и 4-5 супени лъжици прясно мляко, за да може да се омеси тестото. Тестото не трябва да се меси прекалено дълго. Става меко и лепкаво. Готовото тесто се слага във фолио и се прибира в хладилника за поне половин час.

Кой знае каква подготовка при плънката няма. Количствата са по ваше желание, ако някой от продуктите не ви харесва, можете да го махнете, а можете и да добавяте други като царевица, топено сирене, лук и т.н. Натрошете сиренето. Настържете кашквала и морковите. Нарежете останалото на ситни кубчета.

След като е минал поне половин час, извадете тестото и го разточете тънко, доколкото е възможно, тестото е доста лепкаво и не се точи лесно. Но на нас не ни и трябва да е перфектно разточено. Изрежете квадрат или кръг от разточеното тесто като в средата му сложете по малко от всички продукти от плънката. След това хванете краищата на квадрата и ги захванете отгоре(тестото е меко, достатъчно е да притиснете краищата един към друг и ще се залепят) или оформете нещо като торбичка. Не се притеснявайте за формата, не е нужно да изглеждат еднакво, дори не е нужно плънката да бъде напълно скрита. След като оформите всичките си кошнички, поръсете отгоре с малко настърган кашкавал. Кошничките наредете в подмазан съд, или съд застлан с фолио или готварска хартия. Пече се предварително загрята на 200 градуса фурна, за около 20-25 минути.
Солени кошнички с маслено тесто

About Rois

Ithil' quessir or Moon elf, mum of the Moon prince and artist.

Коментари

Все още няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Join 755 other followers

Blog Stats

  • 348,634 hits
октомври 2013
M T W T F S S
« Септ   Ноем »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
free counters
%d bloggers like this: