Кулинарни

Банички с кренвирш, топено сирене и кашкавал

Банички с кренвирш, топено сирене и кашкавал
Много отдавна не съм пускала кулинарна публикация в блога и може би е крайно време да възродя тази му част. Завръщам се в кухнята с една съвсем елементарна рецепта, която ще е твърде нахално да нарека моя, тъй като съм изгледала и прочела безброй вариации на рецепти за тези банички. За приготвянето на моите не съм гледала никоя конкретна рецепта, но просто идеята не е моя. Това е ястие, което може да бъде приготвяно на око, с продукти, каквито ви се намират в хладилника, и по ваш вкус. А ето как приготвих аз моите банички(припомням, че количеството на продуктите при мен винаги е приблизително):

Банички с кренвирш, топено сирене и кашкавал

Продукти:
1 пакет фини кори за баница
1 и 1/2 кренвирш
300 грама кашкавал
100-150 грама топено сирене
4 яйца
250 грама прясно мляко
4 с.л. олио
сол
други подправки по желание

Необходима ви е и тавичка за печене на мъфини, с дванадесет гнезда.

Банички с кренвирш, топено сирене и кашкавал

Подмазвате с олио(или ако предпочитате с масло) гнездата на тавичката, а и около тях. Вземате дванадесет от корите за баница. Всяка кора изрязвате така, че да стане квадрат. Всеки квадрат прегъвате още два пъти, докато се получи по малко квадратче. С малкото квадратче покривате едно от гнездата на тавичката и притискате, така че да се получи във формата на малка купичка. Нарязвате кренвиршите на малки кубчета, топеното сирене на колелца и настъргвате кашкавала. Във всяко гнездо слагате по малко кубчета кренвирш, върху тях колелце топено сирене и най-отгоре настърган кашкавал. Разбивате яйцата с млякото и три супени лъжици олио, сол на вкус, и други подправки, по желание. Във всяко гнездо слагате по 2 супени лъжици от сместа с яйцата и млякото. Останалата смес използвате за да намажете  стърчащите краища на корите във всяко гнездо. Пече се във фурна, предварително загрята на 200 градуса, за около 20 минути. Няма нужда да се опитвате да придавате някаква конкретна форма на кошничките от корите, когато ги нареждате в гнездата на тавичката. Баничките са достатъчно ефектни и вкусни, и без да са еднакви.🙂

Банички с кренвирш, топено сирене и кашкавал

На мен ми остана малко нарязан кренвирш и малко от сместа с яйцата, и млякото. С изрезките от корите направих малки квадратчета, в които увих малко кренвирш и кръгче топено сирене, после ги завих в непределна форма, овалях ги в сместа от мляко и яйце, и ги опекох в намазнена тавичка, на 200 градуса, за около 15 минути.

Банички с кренвирш, топено сирене и кашкавал
Банички с кренвирш, топено сирене и кашкавал

About Rois

Ithil' quessir or Moon elf, mum of the Moon prince and artist.

Коментари

Все още няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Join 755 other followers

Blog Stats

  • 348,262 hits
ноември 2015
M T W T F S S
« Окт   Дек »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
free counters
%d bloggers like this: