Класации и подобни

Любими и нелюбими победители, и участници в Big Brother България

Преди дори да започна със публикацията, държа да уточня, че определянето на любими и не чак толкова харесвани участници във формата правя единствено и само според моите критерии. В никакъв случай не твърдя, че мнението ми е най-обективно или че трябва да бъде споделяно от цялото общество. То се базира изцяло на моите лични симпатии към участниците и впечатлението ми от участието им.

Въпреки, че предаването е доста оплювано, аз винаги съм го следяла с интерес. Бях чувала за него дори преди първия му сезон в България и бях много въодушевена, когато започна и тук. Имаше доста дълъг период, в който исках и аз да участвам, но се отказах. Първо – заради задачите, които им поставят, доста от тях въобще не ми допадат, второ – заради ерата на интернет, защото аз съм редовно сърфираща онлайн и не мисля, че бих издържала дълго време в къщата, откъсната от света. Интересно ми е как се развиват взаимоотношенията в къщата, интересно ми е да предполагам аз как бих реагирала в ситуациите, в които са участниците вътре, интересно ми е да чета какви реакции се появяват в обществото и колко близки или далечни са те от моите.

И така, ето кои са моите любими и не чак толкова любими участници и победители в различните сезони на предаването.

Big Bother, сезон 1, 18.10.2004г. – 17.01.2005г.

Участници:
Здравко Василев (27) (победител)
Светлозара Трендафилова „Зара“ (19)
Виктор Жечков (27)
Алиджан Алиев (31)
Зейнеб Маджурова (19)
Тихомир Георгиев (31)
Венета Милева-Илиева (36)
Мариела Киселкова „Мел“ (23)
Светлан Шевров „Гроши“ (32)
Найден Найденов (24)
Стойка Стефанова (25)
Маргарита Григорова (38)
Силвия-Александра Дочева (25)
Анелия Иванова (31)
Димитър Казълов (40)
000231755
Един от сезоните, които съм следила с най-голям интерес и емоции, вероятно защото е и първия, а и защото бях доста млада, и нямах кой знае какви ангажименти, които да ми запълват времето.
Любим или нелюбим победител – Здравко категорично не е от любимите ми победители. Дори ми е изключително неприятен участник. Държеше се доста нагло с всички жени в къщата, а най-големият му коз беше бременността на приятелката му, доколкото тя можеше да се нарече такава в онзи момент, понеже той влезе вътре като сваляч и женкар, готов да търси още и още жени, които да сваля. Тогава може би е един от първите пъти, в които съм осъзнала, че обществото може да е на толкова противоположно мнение от моето, бях просто втрещена, че е избран за победител и че е възможно толкова много хора да подкрепят поведение му.
Любими участници – най-симпатична от всички ми беше Зара. За съжаление, в следващите години публичните й изяви промениха мнението ми за нея. Но по време на предаването тя беше моят фаворит. Беше ми забавна, свободомислеща, смела. Други участници, които харесвах повече от другите, бяха Виктор, Тихомир и Зейнеб. До един момент харесвах и Алиджан, но към края развалих мнението си за него. Кой най-много исках да победи – Зара.
Неприятни участници – на първо място е именно победителят Здравко, по-горе изброих защо ми беше неприятен. Не особено симпатични ми бяха още Гроши и Венета.

Big Brother, сезон 2, 19.09.2005г. – 19.12.2005г.

Участници:
Мирослав Атанасов (25) (победител)
Леонардо Бианки „Лео“ (31)
Стефан Кемалов „Бат Сали“ (28)
Звезделин Минчев „Вего“ (40)
Иван Найденов (35)
Ирена Василева (39)
Даниела Димитрова (24)
Елена Ромеле (39)
Мая Йоцова (19)
Мариян Захариев (28)
Радомира Косаджиева (18)
Миглена Каменова (29)
Пламена Николаева (21)
Елена Георгиева (23)
Силвия Драгоева (23)
Недялко Лазаров (31)
Петко Василев (27)
Радослав Стоянов (21)
Силва Братанова (20)

000000660

По време на втория сезон все още имах голям интерес към предаването, но излъчването му съвпадна с период, в който сменях квартири, месторабота, гаджета, през голяма част от сезона нямах телевизор и компютър вкъщи, така че не съм успяла да гледам всичко и да събера впечатления за всички участници. Възможно е да съм пропуснала някои съществени моменти.
Любим или нелюбим победител – за втора поредна година останах разочарована от победителя. Изключително дразнещи ми бяха постоянните мрънкане и хленч на Миро, отново на първото място го изстреля някаква лична драма, за която той нямаше заслуга, освен може би, че е бил толкова скучен съпруг, че жена му се реши да му изневери в национален ефир.
Любими участници – от тези, които успях да гледам, най-любим ми беше Лео. На фона на цялата драма в сезона, той беше винаги позитивен и усмихнат. Харесвах също и Сали, имах известни симпатии и към Елена, а по едно време и към Мариян. Кой най-много исках да победи – Лео.
Неприятни участници – отново победителят Миро влиза в тази графа. Но пак правя уговорката, че в началото почти не можех да гледам предаването и вероятно съм изпуснала други участници, които биха ми били по-неприятни.

VIP Brother, сезон 1, 13.03.2006г. – 10.04.2006г.

Участници:
Константин (поп-фолк певец) (победител)
Виолета Здравкова (Мис България 1999)
Дичо Христов (поп певец)
Митьо Пищова (шоумен)
Дим Дуков (бизнесмен)
Кирил Вълчев (бизнесмен)
Лилана (поп певица)
Любомир Милчев „Денди“ (писател)
Галя Курдова (поп певица)
Райна (поп-фолк певица)
Галя Литова (модел)
Весела Нейнски (оперна певица, актриса)

konstantin

Първият ВИП сезон също следих с голям интерес. Краткостта му обаче не ми даде възможност да си създам така подробни впечатления за участниците, както бях успяла в предните, тримесечни, обикновени сезони.
Любим или нелюбим победител – за първи път останах доволна от избрания победител. Константин ми беше забавен, с премерени реакции и с невероятно спокойствие.
Любими участници – именно Константин беше любимият ми участник. Симпатии имах и към Виолета Здравкова, макар на моменти да не одобрявах поведението й. Харесвах и Дичо. Кой най-много исках да победи – Константин.
Неприятни участници – Митьо Пищова начело, разбира се. Този човек ми е неприятен, където и да съм го гледала. Двете Гали – певицата и моделката, също никак не ми бяха симпатични.

Big Brother, сезон 3, 18.09.2006г. – 11.12.2006г.

Участници:
Любов Станчева (21) (победител)
Виолета Кондова (57)
Лиляна Ангелова (25)
Палома Сантана (18)
Боян Ангелов (23)
Тодор Карагьозов (34)
Вяра Станчева (21)
Павел Таков (24)
Надежда Станчева (21)
Пеньо Даскалов (20)
Светлана Стойчева (29)
Борислав Борисов (25)
Ева Митева (29)
Гаро Папазян (37)
Дияна Николова (21)
Панайот Кючуков „Пацо“ (23)
Мариола Инджова (26)
Пламен Върбанов (44)

640_13b098ec0405f6896e331d464b93981a

И този сезон следих с интерес и ми беше любопитно как се развиват нещата, макар че беше първия сезон, в който такава голяма част от участниците не ми харесваха.
Любим или нелюбим победител – както казах, в този сезон имаше много неприятни, по моите разбирания, хора, така че в един момент се оказа, че подкрепям участници, които в друг сезон вероятно не бих подкрепила. Когато Любов спечели, не бях много въодушевена, но и не бях така отвратена, както когато Здравко спечели първия сезон, например. Но по-нататъшните публични изяви на тризначките тотално влошиха мнението ми за тях.
Любими участници – изключително много харесвах Боян, беше ми позитивен, интересен за гледане. До ден днешен съм един от последователите му онлайн. Харесвах също Ева и Гаро. До някакъв момент харесвах и Боби. Палома и Лили не харесвах кой знае колко в началото, но от финалистите те ми бяха най-симпатични и ми се искаше някоя от тях двете да спечели. Кой най-много исках да победи – Боян.
Неприятни участници – тук едва ли ще изненадам някой и веднага ще кажа Пацо. Селяндурското му, изключително грубо и просташко поведение дори не ми се коментира. Неприятен ми беше и основният опонент на Пацо – Пеньо. Не харесвах също Павел и Пламен. Колкото и да се опитвам да не съдя хората, изключително непонятно ми беше решението на Светлана, да влезе да ражда и да гледа новородено бебе по време на престоя си в къщата и, поради този факт, нея също не я харесвах.

VIP Brother, сезон 2, 26.03.2007г. – 27.04.2007г.

Участници:
Христина Василева (съпруга на Здравко от Big Brother 1) (победител)
Деси Слава (поп-фолк певица)
Николай Първанов „Ники Китаеца“ (интимен приятел на Азис)
Катерина Евро (актриса)
Тихомир Георгиев (съпруг на Венета Райкова, участник в Big Brother 1)
Маги Желязкова (Мисис България 2003)
Калин Вельов (певец, музикант)
Здравко Василев (победител в Big Brother 1)
Венета Райкова (ТВ водеща)
Азис (поп-фолк певец)
Росица Новева (приятелка на Иван Зографски)
Петя Павлова (поп певица)
Веселин Данов (политик)

zdravko-hristina-300x243

Този сезон на ВИП Брадър ми беше значително по-интересен от предния, защото и доста от участниците в него ми бяха интересни от преди самото им влизане в шоуто.
Любим или нелюбим победител – както бях втрещена от победата на Здравко няколко години по-рано, така бях и доста шокирана от победата на Христина в този сезон. За мен тя не показа нищо кой знае колко интересно или положително, че да стигне до финал, камо ли да победи. Основната заслуга за победата й има сватбата й със Здравко, която се случи по време на сезона.
Любими участници – тук се бяха събрали доста звезди, които по една или друга причина са ми симпатични. Катя Евро и Азис ми бяха най-любими, но много харесвах и Десислава, Калин Вельов, Маги. Ники Китаеца също ми беше симпатичен. Кой най-много исках да победи – Азис.
Неприятни участници – Здравко затвърди отрицателното ми мнение за него, което имах още от първи сезон. Венета Райкова, която също не харесвам още от преди влизането й в къщата, ми беше много неприятна за слушане и гледане. Вечно пияната Росица Новева пък беше направо трагична гледка.

Big Brother, сезон 4, 22.09.2008г. – 14.12.2008г.

Участници:
Георги Алурков (28) (победител)
Наталия Михайлова (30)
Даниела Костова (28)
Денислав Минев (23)
Таня Велкова (21)
Самие Джеферова (56)
Венцислав Даскалов (27)
Иванина Колева (21)
Мартин Иванов (24)
Филип Ралев (31)
Виолета Пенева (28)
Константин Михайлов (32)
Умберто Дасилва (27)
Жени Червенкова (47)
Цветан Христов (40)
Иван Гюмишев (58)
Владимир Иванов (28)
Камен Тонов (22)
Мила Петрова (35)
Емилия Арабаджиева (29)
Ирена Иванова (24)
Петър Георгиев (23)
Ангелина Ангелова (18)
Данаил Панчев (37)
Даниел Делчев (25)
Нели Христова (25)

009551971

Това е един от най-интересните за мен сезони, с многопластови отношения и отличаващи се, поне за моите разбирания, участници. Искрено съжалявам, че точно този сезон явно бе продукция на друга фирма и участниците от него не биват канени във ВИП сезоните.
Любим или нелюбим победител – Георги е един от най-любимите ми победители. Може би е имало една или две ситуации, в които ме е разочаровал. Все още съм на мнение, че не са много хората като него в България – широкоскроен, толерантен, готов да отстоява различно виждане, което не се нрави на масата.
Любими участници – победителят Георги е един от най-любимите ми. Изключително много харесвах светогледа на Наталия, ако тя беше победила, пак щях да се радвам. Според някои мои близки, тя много няпомняла мен като поведение, може би затова я харесвах толкова много. Харесвах още Мартин, Иванина, Даниела(Манол), Жени, Емилия. Кой най-много исках да спечели – Георги.
Неприятни участници – Филип, който в началото мислих за майтапчия, се оказа изключително злобен и неприятен, когато не получи вниманието, което търсеше. Не харесвах също Мила, в края на предаването не харесвах и Таня. Въпреки краткото му участие, въобще не харесвам Даниел, заради който си тръгна потенциално интересен играч. Мутренското поведение на Цветан също ми беше крайно неприятно. Умберто също не ми беше никак симпатичен.

VIP Brother, сезон 3, 16.03.2009г. – 10.05.2009г.

Участници:
Део (рап певец, ТВ водещ) (победител)

Мария Гроздева (олимпийски шампион по спортна стрелба)
Тодор Славков (бизнесмен, син на Иван Славков и внук на Тодор Живков)
Софи Маринова (поп-фолк певица)
Ицо Хазарта (рап певец)
Петя Дикова (журналист, ТВ водеща)
Ивайла Бакалова (Мис България 2001, модел)
Саша Антунович (бивш футболист)
Божидара Бакалова (моден дизайнер)
Милко Калайджиев (поп-фолк певец)
Аня Пенчева (актриса)
Гала (ТВ водеща)
Емил Кошлуков (политик)
Устата (рап певец)
Кристияна Вълчева (една от т.нар. „сестри от Либия“)
Антония Петрова (Мис България 2009, модел)
Дачо (интимен приятел на Софи Маринова)

orig

Когато започна този сезон, подготвях заминаването си за друга държава, а по средата на сезона заминах и почти не съм следила в периода на излъчването му. Впоследствие, след месеци, изгледах доста клипове от предаването в интернет, но все пак не бях така запозната с участниците и поведението им, както при предишни сезони. Затова и коментарите ми за този сезон може би щяха да са други, ако бях гледала по обичаен начин.
Любим или нелюбим победител – харесвам Део много от преди участието му във формата, радвам се, че го е спечелил. В клиповете, в които изгледах, не можах обаче да си създам някаква ясна представа какво точно е било поведението му в къщата.
Любими участници – Както казах, Део ми е любим по презумция. От останалите харесвам още Антония Петрова, Ицо Хазарта, Софи Маринова. По принцип харесвам и Гала, но участието й вътре ми се стори доста безлично. Човека, който харесах в предаването, а не знаех нищо за него от преди това, беше Тодор Славков. Кой най-много исках да спечели – тук нямам отговор, защото когато гледах клипове от сезона, той вече беше приключил и знаех кой е победителя, вероятно заради това не можах да фаворизирам никой конкретно.
Неприятни участници – Милко Калайджиев ми е неприятен при всичките си ТВ изяви, на които съм попадала. Петя Дикова и Ивайла Бакалова никак не ми бяха приятни също.

Big Brother Family, 22.03.2010г. – 10.06.2010г.

По време на излъчването на този сезон живеех в чужбина и нямаше как да следя директно по телевизията. Сезонът беше някъде по средата, когато потърсих клипове от него в интернет. Може би е било късмет, но изгледаното от мен ми се стори изключително пошло, опорочено и то съвсем умишлено от екипа на предаването, нарочно създадени предпоставки за грозни скандали, отвратителни отношения между уж най-близки хора, постоянно сипещи се обиди, дори насилие, вербално и физическо. Въобще не си направих труда да изгледам всичко, нито съм запомнила кои са участниците, нито зная кои са победителите.

VIP Brother, сезон 4, 16.09.2012г. – 17.11.2012г.

Участници:
Орлин Павлов (поп певец, актьор) (победител)

Димитър Ковачев „Фънки“ (продуцент, музикант)
Къци Вапцаров (ТВ водещ)
Никол Станкулова (синоптик)
Благой Иванов „Багата“ (Самбо и MMA боец, бивш приятел на Златка Димитрова)
Златка Димитрова (Мис Плеймейт 2009, модел, бивша приятелка на Благой Иванов „Багата“)
Камелия Веселинова (интимна приятелка на Люси Дяковска)
Люси Дяковска (поп певица)
Мариана Попова (поп певица)
Юлиян Константинов (оперен певец)
Николай Мартинов (фитнес инструктор, победител в Survivor 3)
Кристина Патрашкова (журналист)
Бони (поп-фолк певица)
Ирен Кривошиева (актриса) и Владимир Данаилов (извънбрачен син на Стефан Данаилов)
Аксиния (поп певица)
Соня Колтуклиева (журналист)

9d186-vip

Бях много доволна, когато стартира сезона, защото беше след почти две години пауза и мислих, че вече са се отказали от предаването. Повечето от участниците ми бяха познати и симпатични от преди влизането им в къщата, и ми беше интересно да ги гледам.
Любим или нелюбим победител – доволна останах от този победител. Харесвах го и от преди предването, а вътре не ме разочарова с нищо и се държа добре с всички.
Любими участници – победителя Орлин е един от любимците ми в сезона, но харесвам още  Люси Дяковска и Марияна Попова. Интерсното е, че преди сезона Марияна никога не ми е била симпатична, но след участието й, коренно промених мнението си за нея. Златка Димитрова също ми беше симпатична. Кой най-много исках да спечели – Марияна.
Неприятни участници – трябвва да отбележа, че това беше донякъде сезона на разочарованията. Имаше няколко души, за които имах положително мнение преди предаването, а влизането им вътре донякъде промени това – Бони, Фънки, Юлиян Константинов. Други несимпатични за мен участница бяха Кристина Патрашкова, Ирен Кривошиева и сина й, Соня Колтуклиева, Къци Вапцаров(макар за него да ми беше жал на моменти), Николай Мартинов, Камелия.

Big Brother All Stars, сезон 1, 19.11.2012г.-17.12.2012г.

Участници:
Никола Настески „Лестер“ (22 г.; Veliki Brat 4, Бивша Югославия) (победител)

Найден Найденов „Нед“ (32 г.; Big Brother 1 и VIP Dance, България)
Борислав Борисов (31 г.; Big Brother 3, България)
Стойка Стефанова (33 г.; Big Brother 1, България)
Цеце Орешкова (24 г.; Fashion Stage, Република Македония)
Лиляна Ангелова (31 г.; Big Brother 3, България)
Мирослав Георгиев (32 г.; Big Brother 2, България)
Вяра, Надежда и Любов Станчеви (27 г.; Big Brother 3, България)
Димитър Казълов „Дими“ (49 г.; Big Brother 1, България)
Панайот Кючуков „Пацо“ (29 г.; Big Brother 3, България)
Александра Апостолова „Сани Алекса“ (31 г.; X Factor 1, певица, България)

nik

Като първо издание на този сезон, го чаках с нетърпение. За съжаление, ми се формира едно мнение, че в този тип сезони се канят предимно скандални и конфликтни личности, с цел по-голям сеир. Това усещане го имам и днес, шест години по-късно. Получава се един сравнително балансиран ВИП сезон, и след това умишлено  екипа търси да създаде конфликт в сезона на вече участвалите веднъж. Което не значи, че не гледам все още с интерес.
Любим или нелюбим победител – доволна бях от победителя. Най-малкото, защото не ми се вярваше, че българската публика би избрала чужденец. Но бях приятно изненадана. Освен това Лестър беше много възпитан, добронамерен и позитивен.
Любими участници – Лестър е един от тях. Нед, който в края на първото си участие в Биг брадър ме разочарова, тук отното си върна симпатиите ми. Лили също ми беше значително по-симпатична, отколкото първия път като я гледах във формата. Кой най-много исках да спечели – Нед.
Неприятни участници – Миро, който не харесвах и от преди това, тук още повече не харесах. Боби също ме разочарова. Стойка донякъде. Цеце никак не ми беше симпатична също. Пацо и тризначките просто ми бяха непоносими.

VIP Brother, сезон 5, 15.09.2013г. – 16.11.2013г.

Участници:
Станка Златева (състезателка по борба) (победител)
Мариан Кюрпанов (модел, актьор)
Ваня Червенкова (собственик на акционерни дружества)
Пламен Медаров (бизнесмен)
Лияна (поп-фолк певица)
Тервел Пулев (боксьор)
Стойко Сакалиев (футболист)
Мира Радева (социолог)
Ирина Флорин (поп певица)
Мишо Шамара (рап певец)
Йоана Захариева (поп певица)
Павел Чернев (политик)
Анна Янова-Катур (дъщеря на Мира Радева, певица)
Джаред Катур (съпруг на Анна Янова, музикант)
Ивайло Станчев (приятел на Мира Радева)
Еделвайс (порно актриса)
Ангел Рашков (бизнесмен, син на ромския бос Кирил Рашков)

stanka-pobeda

Сезонът ми беше интересен, особено с идеята за уж известния бизнесмен Пламен. Това, което най не ми допадна беше като че ли всеобщата нагласа на останалите зрители.
Любим или нелюбим победител – не че Станка Златева с нещо ми е неприярна, но пък и с нищо не ми беше особено любима. Победата й сякаш се крепи на медалите, спечелени извън къщата. Това, разбира се, не са постиженията, които са за подценяване, но, аз лично, не това търся от един участник в къщата, за да искам да победи.
Любими участници – учудващо за мен, много харесах Мира Радева, преди участието й в къщата, имах по-скоро отрицателно мнение за нея. Изключително любима и преди къщата, и по време на престоя й в нея, ми бе Ирина Флорин. Харесвах също и Пламен, въпреки, че съм наясно, че много от действията му вътре не заслужаваха уважение, но той има някакъв особен чар, който компенсира останолото. Харесвах и Йоана, до един момент, после спрях. Мариян Кюрпанов и Лияна също харесвах. Кой най-много исках да спечели – Ирина Флорин.
Неприятни участници – на първо място в това отношение е Ваня Червенкова. Въпреки че имаше няколко момента, в които ми беше симпатична, като цяло поведението й спрямо хората, които не харесваше, беше доста нагло. Мишо Шамара се държа изключително неадекватно и грам не ми хареса вътре.

Big Brother All Stars, сезон 2, 18.11.2013г.-16.12.2013г.

Участници:
Златка Димитрова (29 г.; VIP Brother 4 и Бягство към Победата, Мис Playmate 2009, модел) (победител)
Леонардо Бианки „Лео“ (39 г.; Big Brother 2, певец и ТВ водещ)
Любомир Милчев „Денди“ (50 г.; VIP Brother 1, писател)
Райна (32 г.; VIP Brother 1 и VIP Dance, поп-фолк певица)
Златка Райкова (27 г.; Островът на изкушението, Мис Playmate 2007)
Станислав Илиев „Финдо“ (32 г.; Survivor 2)
Ели Владкова (38 г.; Big Brother Family)
Маги Желязкова (39 г.; VIP Brother 2, Мисис България 2003)
Кирил Вълчев (42 г.; VIP Brother 1, бизнесмен)
Пенка Георгиева (20 г.; Мис България 2013)
Jeason Brad Lewis (29 г.; X Factor 1, певец)
Недялко Лазаров (40 г.; Big Brother 2)

zlati_1

Това е един от най-скучните ми сезони, да си призная честно дори не си спомням кой знае колко от него, повече помня моменти от други сезони, с години по-стари. Може би съчетанието на тези хора на едно място не е било сполучливо или просто аз съм била на друга вълна.
Любим или нелюбим победител – харесвах Златка Димитрова при първото й участие в предаването. Но в този сезон спечели не заради самата себе си, а благодарение на непрекъснатото споменаване на благотворителната акция, в която участваше. Знам, че е за добро дело, но тя сякаш се възползваше от това, за да печели симпатии.
Любими участници – като че ли Лео, Финдо и Златка Райкова са единствените участници в този сезон, към които имах положителни емоции. Кой най-много исках да спечели – Финдо.
Неприятни участници – първенството водят Пенка и певеца Джийсън, с откровено просташкото си поведение, в което не мога да намеря и частичка от нещо позитивно.

VIP Brother, сезон 6, 15.09.2014г. – 17.11.2014г.

Участници:
Влади Въргала (актьор) (победител)
Йорданка Христова (естрадна певица)
Уош Ем Си (рап певец)
Евгения Калканджиева (Мис България 1995, модел) и Стефан Манов „Тачо“ (съпруг на Евгения Калканджиева)
Албена Вулева (ТВ водеща)
Елена Кучкова (Мис Плеймейт 2013, модел)
Кали (поп-фолк певица)
Ели Гигова (ТВ водеща)
Камелия Воче (ТВ водеща, певица)
Иво Аръков (актьор)
Атанас Месечков (танцьор, хореограф в Dancing Stars)
Зорница Линдарева (модел, бивша любовница на Стефан Манов)
Камелия Тодорова (джаз певица)
Ива Екимова (ТВ водеща)
Тити Папазов (треньор по баскетбол)
Евгени Минчев (светски ПР)
Мартин Мартинов (Мистър България 2009, модел)

00037191

Един от най-интересните сезони за мен, с многопластови участници, интересни конфликти, преплитащи се взаимоотношения. За голяма част от участниците мнението ми се луташе от много положително, до много отрицателно, но ми беше изключително интересно да следя.
Любим или нелюбим победител – харесвам Влади Въргала като творец, но никак не съм доволна от победата му. Смятам, че публиката гласува за него, заради нееднократно изтъкваната му лична драма с парите. Не смятам, че това е причина някой да бъде отличаван и не ми харесваше, че той на драго сърце се възползва от ситуацията.
Любими участници – въпреки, че те имаха конфликти помежду си, най-много симпатии имах към Албена Вулева, Камелия Воче и Евгени Минчев. Уош също много ми харесваше. Към Иво Аръков и Елена Кучкова също имах предимно положително усещане. Кой най-много исках да спечели – Албена Вулева. 
Неприятни участници – най-голямото ми разочарование беше Кали, която много харесвах преди това и която създава съвсем друг имидж за себе си извън къщата, а вътре се оказа доста скучна и консервативна. Изобщо не харесах Зорница Линдарева, нито пък двойката, заради която я бяха вкарали – Жени Калканджиева и мъжа й Тачо. Изключително неприятна ми беше и Ива Екимова, която не харесвам и от преди това, но вътре успя да бъде хем скучна, хем лицемерна, хем подмазвачка.

Big Brother All Stars, сезон 3, 19.11.2014г.-15.12.2014г.

Участници:
Тодор Славков (43 г.; VIP Brother 3, бизнесмен, син на Иван Славков и внук на Тодор Живков) (победител)
Катерина Евро (58 г.; VIP Brother 2, актриса)
Христо Трифонов (43 г.; Big Brother Family)
Калина Паскалева (28 г.; Островът на изкушението)
Николай Първанов „Ники Китаеца“ (30 г.; VIP Brother 2, фитнес инструктор, екс продуцент, бивш интимен приятел на Азис)
Емил Каменов (34 г.; Къртицата 2)
Петя Буюклиева (55 г.; Музикална академия, естрадна певица)
Пламена Петрова (25 г.; Music Idol 2, поп и поп-фолк певица)
Борислав Захариев (33 г.; VIP Dance, актьор)
Бони (41 г.; VIP Brother 4 и Великолепната шесторка 2, поп-фолк певица)

896-504-todor-slavkov

Нямам спомен защо, но и този сезон не следих особено от близко, но по-скоро е било по причини, несвързани с предаването. Моментите, които си спомням, че съм гледала, ми бяха интересни, но нямам цялостна представа как е протекъл сезона.
Любим или нелюбим победител – въпреки че имаше няколко сериозни излагации от негова страна, Тодор Славков ми остана достатъчно симпатичен, за да се радвам, че той е спечелил.
Любими участници – единия е именно победителя Тодор Славков. Харесвам много и Катето Евро, макар че в този сезон ми беше много по-скучна, отколкото при предишното й участие. Емил не мога да кажа, че ми е бил любим, но ми беше любопитен за наблюдаване. Кой най-много исках да спечели – колкото и да се мъча да си спомня, нямам никой изявен фаворит в този сезон.
Неприятни участници – Петя Буюклиева на първо място. Толкова превъзнесена, че на моменти се чувех дали няма някакво патологично отклонение. Бони ми беше станала неприятна още с предното си участие, тук ми се затвърди впечатлението.

Big Brother, сезон 5, 17.08.2015г.-11.09.2015г.

Участници:
Никита Джонсън (38) (победител)
Кирил Симеонов (30)
Пламен Богданов (22)
Анита Болярова (36)
Екатерина Балабанова „Катя“ (28)
Аделина Банакиева-Иванова „Ади“ (46)
Николина Маркова (29)
Пламен Димитров (25)
Ирена Петрова (30)
Силвия Юрукова (26)
Борис Братухчев (34)
Цветелин Николов (38)
Кристиян Стойков (21)

nikita-jonsan

Бях въодушевена, че след доста дълъг период, отново щеше да има обикновен сезон на предаването, с нови, неизвестни и непознати участници. Бях обаче силно разочарована от начина, по който се развиха нещата в къщата, от изключителната арогантност, с която мъжката част от участниците се отнасяше към част от жените. След този сезон, въобще не изгарям от желание да гледам отново обикновени участници в предаването.
Любим или нелюбим победител – изключително доволна бях от победата на Никита. Първо, се радвах, че публиката гласува за някой, който има дързостта да изглежда различно, а това в България не се котира чак толкова много по принцип. Второ, получих дежа вю от първия сезон, в който на финала останаха Зара и Здравко. Тогава публиката избра държащия се отвратително с жените мъж. Много се опасявах, че в този сезон ще се случи същото, но, за моя радост не стана така.
Любими участници – Никита категорично бе любимият ми участник в сезона. Обичам хора, които не се страхуват да са различни и които не ги е страх да отстояват мнението си. Харесвах много и Ади. Харесвах и Анита почти до края на предаването и накрая коренно си промених мнението за нея. Кой най-много исках да спечели – Никита.
Неприятни участници – тримата мъже Кирил, Цветелин и Пламен Богданов ми бяха изключително противни. Бях втрещена от отвратителното им държание спрямо жените. Всъщност най-отвратена бях от Кирил. Докато другите двамата не ми изглеждаше да блестят с някакъв интелект, Кирил изглеждаше интелигентен, успял човек, от който никога не бих очаквала подобно нещо. Катя също въобще не ми харесваше.

VIP Brother, сезон 7, 13.09.2015г. – 13.11.2015г.

Участници:
Джино Бианкалана (бизнесмен) (победител)
Ернестина Шинова (актриса)
Кичка Бодурова (естрадна певица)
Станимир Гъмов (актьор)
Ритон (поп дует)
Людмил Иларионов (режисьор, поп и поп-фолк певец)
Кристина Димитрова (естрадна певица)
Светлана Василева (модел)
Иво Танев (ТВ водещ, оперен и поп-фолк певец)
Катрин Вачева (модел)
Луна (поп-фолк певица)
Моника Валериева (модел)
Деян Топалски (MMA боец)
Преслава (поп-фолк певица)
Джорджано (любителски певец)

djino-22

Един от интересните сезони, в които имаше и няколко мои любимци, които харесвам от преди къщата, така че сезона като цяло бе приятен за гледане, с изключение на няколко участника.
Любим или нелюбим победител – бях доволна от победата на Джино. Имаше само една-две ситуации, в които не харесах поведението му, беше от любимците ми в къщата.
Любими участници – Ернестина Шинова, Преслава и Станимир Гъмов харесвах и отпреди да ги видя в къщата, вътре се затвърди положителното ми впечатление от тях. Както казах, много харесвах и Джино. Приятно ме изненада и Моника Валериева. Кой най-много исках да спечели – Ернестина Шинова.
Неприятни участници – на първо място, разбира се, е Луна и налудничавото й поведение. Много неприятно ми беше и поведението на Кичка Бодурова, както и на Здравко от Ритон. Катрин Вачева и Люси също не ми никак симпатични. Иво Танев също на моменти не ми харесваше изобщо.

Big Brother All Stars, сезон 4, 16.11.2015г.-14.12.2015г.

Участници:
Деси Слава (36 г., VIP Brother 2 и Пей с мен, поп-фолк певица) (победител)
Ваня Джаферович (32 г., Survivor 5, бивш футболист)
Евгени Минчев (52 г., VIP Brother 6, светски ПР)
Ваня Червенкова (48 г., VIP Brother 5, собственик на акционерни дружества)
Соня Култуклиева (58 г., VIP Brother 4, журналист)
Борислав Атанасов (30 г., Къртицата 2)
Къци Вапцаров (52 г., VIP Brother 4 и Като две капки вода 2, ТВ водещ)
Йоана Захариева (38 г., VIP Brother 5, поп певица)

zapochna-big-brother-all-stars-338754

От този сезон гледах много малко, защото бях заета с мои си емоции и преживявания. Имам някакви бегли впечатления, но едва ли са достатъчни, за да си съставя обективно мнение. И все пак:
Любим или нелюбим победител – в крайна сметка бях доволна, че Деси Слава спечели, въпреки че това се знаеше от първия ден на сезона. Това беше нещо като реванш за предното й участие, в което тя остана втора и спечели жената на Здравко – Христина. Но Деси се представи добре, според това, което гледах, и си заслужи победата.
Любими участници – Деси Слава е един от тях. Другият беше Ваня Джаферович. Промяната във Ваня Червенкова също беше положителна. А към Евгени Минчев винаги съм имала определена доза симпатии. Кой най-много исках да спечели – Деси Слава.
Неприятни участници – тук не мога да определя. Както казах, не гледах много от този сезон, никой не успя да ми стане осезаемо неприятен.

VIP Brother, сезон 8, 11.09.2016г. – 11.11.2016г.

Участници:
Миглена Ангелова (ТВ водеща) (победител)
Ути Бъчваров (ТВ водещ)
Емануела (поп-фолк певица)
Борислав Комсийски (бизнесмен)
Христо Живков (актьор)
Рени (поп-фолк певица)
Валентин Михов (бивш футболист, бизнесмен)
Лили Вучкова (ТВ водеща, актриса)
Ирина Тенчева (ТВ водеща)
Десислава Цонева (журналистка)
Надя Иванова (ТВ водеща, актриса)
Георги Торнев (режисьор)
Роро Кавалджиев (продуцент, ТВ водещ)
Жана Бергендорф (поп певица, победител в X Factor)
Лара Златарева (ТВ водеща, актриса)
Глория Петкова (модел)
Явор Бахаров (актьор)
Алек Сандър (музикант)
Георги Софкин (шампион по бадминтон)

miglena_angelova_228_1

Интересен сезон, който запомних с това, че изненадах сама себе си, с хората, на които симпатизирах. За първи път най-приятен ми беше играч, който открито вървеше срещу целия колектив в играта, но, за моя изненада, това не ме дразнеше.
Любим или нелюбим победител – Миглена е един от най-любимите ми победители. Въпреки егоизма й, бях изключително впечатлена от изказа й, спокойствието й, прозорливостта й, обосноваността й. А дори не ми беше симпатична преди да влезе в къщата.
Любими играчи – както казах, един от тях е Миглена. Може би именно покрай близостта си с нея, други мои любимци бях Емануела и Борис Комсийски. Въпреки някои дразнещи моменти, имах и що годе положително впечатление от Ирина, която също грам не харесвах преди предаването. Кой най-много исках да спечели – Миглена Ангелова.
Неприятни участници – започвам с Ути Бъчваров, чието поведение беше голямо разочарование за мен, защото го харесвах много, преди това му участие. Неприятни ми бяха и Георги Софкин, Вальо Михов, Христо Живков, Явор Бахаров, Георги Торнев. Рени също не ме очарова особено. Деси, Глория – имаха и приятни за гледане моменти, но в по-голямата част от престоя си ме разочароваха. Жана не ми е била неприятна, но ми беше някак жал за нея.

VIP Brother, сезон 9, 11.09.2017г. – 10.11.2017г.

Участници:
Йонислав Йотов „Тото“ (рап певец) (победител)
Маргарита Хранова (естрадна певица)
Миглена Каканашева „Мегз“ (дизайнер)
Александра Богданска (модел, ТВ водеща)
Джулиана Гани (модел)
Даниел Петканов (репортер)
Енджи Касабие (диетоложка)
Сашка Васева (поп-фолк певица)
Борис Петров (готвач)
Даниел Златков (футболист)
Алфредо Торес (хореограф)
Ваня Щерева (актриса, писателка, певица)
Цветелин Маринов „Цуни“ (бизнесмен)
Антон Стефанов (журналист)
Дани Милев (музикант)
Мария (поп-фолк певица)
Алекс и Влади Димитрови (поп дует)

fa142b85776429fbadcd9b2f3ae963ba

Следих изкъсо сезона. Имаше хора, които не смятах, че ще харесам, но се случи точно обратно. Нямах големия разочарования от хора, които харесвах преди влизането им.
Любим или нелюбим победител – определено се радвам, че Тото стана победител. Беше един от любимците ми вътре, с много редки издънки от към поведение, поне по моите критерии.
Любими играчи – Тото беше един от любимците ми. Маргарита Хранова, която изключително много харесвам като певица, също ми беше една от любимките вътре. До тях мога да добавя Енджи Касабие, както и Джулиана Гани, за която имах съвсем друго очакване, а тя се оказа много добродушна и чистосърдечна. Сашка Васева и Алфредо имаха някои ситуации в къщата, които не харесвам особено, но също бяха от любимците ми. Ненапоследно място, разбира се, е Ваня Щерева, на чиито интелект и креативност отдавна се възхищавам, и престоя й в къщата не промени положителното ми виждане за нея. Кой най-много исках да спечели – тук не мога да се огранича само до едно име, Тото и Джулиана ми бяха фаворитите.
Неприятни играчи – без спор, най-неприятен в този сезон ми беше шеф Петров. Груб, егоист, търсещ винаги скандала и обидата, нямаше какво да харесам в него. Плътно след него се нарежда Мегз, също с егоизъм и неадекватно поведение. Не харесвам и набедените за всенародни любимци Александра и Даниел. Бизнесменът Цуни също ми беше неприятен. Близначките ми бяха много скучни и не останах очарована от интелекта, който демонстрираха.

Big Brother Most Wanted, сезон 1, 13.11.2017г.-11.12.2017г.

Участници:
Джино Бианкалана (34 г., VIP Brother 7, бизнесмен) (победител)
Константин (41 г., VIP Brother 1, поп-фолк певец)
Динко Вълев (30 г., Фермата 2, бизнесмен)
Димитър Ковачев „Фънки“ (57 г., VIP Brother 4, продуцент, музикант)
Светлана Василева (29 г., VIP Brother 7, модел)
Людмила Захажаева (64 г., VIP Brother 6)
Зорница Линдарева (35 г., VIP Brother 6, модел)
Луна (46 г., VIP Brother 7, поп-фолк певица)
Мариела Нордел (49 г., MasterChef 1)
Dee (33 г., Фермата 2, рап певец)
Дебора (26 г., Мис България 2009, поп-фолк певица)
Кирил Симеонов (32 г., Big Brother 5)

7c35e48a180

Мислих, че с новото име на формата може да са измислили нещо по-различно, но  не намерих особена разлика между All Stars и Most Wanted. Дори бях разочарована, че отново се търси откровената простотия, за да се създават сензации в предаването.
Любим или нелюбим победител – много харесвах Джино при първото му участие. Но образът на многострадална Геновева леко ме разочарова. Не е успял да ми стане чак неприятен, но като че ли не заслужаваше точно той да е победител този път.
Любими участници – Людмила Захажаева сякаш ми допадна най-много. Приятно се изненадах от Зорница Линдарева, която не харесах при предното й участие, но този път – да. Дий също ми беше много симпатичен. Кой най-много исках да спечели – Людмила Захажаева.
Неприятни участници – Мариела Нордел и Луна със сигурност са от първите в тази отрицателна класация. Кирил затвърди негативното ми мнение за него. Дебора със сигурност беше много неприятна за гледане. Джино, Фънки и Коцето не че не ги харесвам, но имаха и не малък брой ситуации, в които не смятам, че реагираха подобаващо. Но най-неприятното същество за мен в целия сезон беше Динко. Той вероятно притежава всички черти в един български мъж, които искрено могат да ме отвратят.

VIP Brother, сезон 10, 10.09.2018г. – 02.11.2018г.

Участници:
Атанас Колев (рап певец) (победител)
Папи Ханс (писател, поп певец)
Стефан Николов (бизнесмен)
Петко Димитров (бизнесмен)
Божана Кацарова (победител в MasterChef 3)
Ваня Костова (естрадна певица)
Ричард Величков (модел)
Лора Караджова (R&B певица)
Мира Добрева (ТВ водеща)
Розмари Тишер (модел)
Валентин Кулагин (гримьор)
Ева Найденова (естрадна певица)
Диона (рап певица)
Веселин Плачков (актьор)
Ванко 1 (рап певец)
Яна Димитрова (танцьорка, хореограф в Dancing Stars)
Нора Недкова („Мис Плеймейт“ 2017)

991-ratio-nasko-kolev

Един от най-любимите ми сезони, може би заради един конкретен участник, който ми беше много на сърце да гледам. Но и като цяло, като изключим един определен човек, нямаше чак толкова сериозни дрязги и драми помежду им.
Любим или нелюбим победител – от всички възможни сезони и разновидности на предаването, няма друг победител, който да ме е радвал толкова много, колкото Наско. Страшно много го харесвам, още от участието му в Х фактор. Той беше основната причина да не изпускам епизод от този сезон. Беше ме страх да не се изложи вътре, но стана точно обратното, показа се като изключително съобразителен, интелигентен, добронамерен. Много съм доволна, че подобен тип млад човек може да набере популярност сред младите и децата в днешно време.
Любим играчи – за Наско няма нужда да казвам вече, споделих колко доволна бях от победата му. Много любими ми станаха също Стефан и Папи Ханс, не само защото бяха приятели на Наско, а защото и двамата също демонстрираха достойно поведение в къщата. Кой най-много исках да спечели – Наско.
Неприятни играчи – без съмнение, Кулагин е сред тях. Умишления стремеж да нараниш и унижиш другия, без каквато и да била причина, е нещо неприятно, да не кажа противно, за гледане. Ричард ми беше смеховато неприятен. Рози харесвах, докато не се замеси с Ричард, не мога да си обясня коя жена би харесала в него нещо толкова много, че да прави демонстрации пред камера. Нора Недкова също показа лице на скандалджийка, което не бих искала да виждам. Ваня и Ева са страхотни певици, но като личности изгубих желание да ги опознавам. Мира Добрева имаше момент, в който харесвах, но финалното ми мнение за нея не е положително. Божана страшно много харесах в началото и с всеки следващ ден от играта, все по-неприятна ми беше за гледане, особено с умилквнаето й около Петко.

След края на втори сезон на Big Brother Most Wanted, публикацията ще бъде обновена и допълнена.

About Rois

Ithil' quessir or Moon elf, mum of the Moon prince and the Sun prince.

Дискусия

Няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Join 807 other followers

Blog Stats

  • 621 915 hits
ноември 2018
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
free counters
%d блогъра харесват това: