Класации и подобни

Топ 10 начина за празнуване на Нова година

Болшинството хората прекарват Коледа и Бъдни вечер на едно и също място всяка година – със семейството. За Нова година обаче има няколко разпространени варианта за празнуване, ето ви и моята с листа с тези от тях, които, според мен, хората избират най-често.

Вкъщи
Доста хора, особено двойки със малки деца, освен на Коледа и Бъдни вечер, на Нова година също остават със семействата си вкъщи. Този вариант е често разпространен и при хора, които по принцип живеят в чужбина и си идват по празниците за малко. Аз лично не съм голям фен на този вариант, но тази година ми се очертава именно той.

Домашен купон
Какво по-добро от това да се съберете с приятели, но във вкъщи, където можете да направите каквито изпълнения ви дойдат на акъла, без да се съобразявате с другите, както все пак би се наложило, ако сте на заведение(макар че някои хора и това не ги спира 😀 ). Много любим мой вариант за посрещане на Нова година

Ресторант
Също разпространен вариант, истинско облекчение за домакините, които иначе трябва да приготвят празнични трапези вкъщи. А и тук има много варианти, от шикозен ресторант с изтънчена програма, до някое не толкова претенциозно квартално ресторантче. Посрещала съм нова година в ресторант, не е зле 🙂 .

Дискотека
Вариант, избиран в повечето случаи от млади хора. аз не знам дали съм вече в графата с младите, но някоя от следващите Нови години, пак може да отброявам до 12 в някое подобно заведение.

Южен остров
Има хора, които въпреки, че Коледа и Нова година са зимни празници, предпочитат да използват ваканцията за тропическа почивка и, вместо бой със снежни топки, на първи януари да трупат тен на някой екзотичен плаж. Аз посрещах веднъж Нова година на остров с топъл климат, но просто живеех там тогава. Но определено ми липсваха снега и студа по това време, Коледа с палми, някак си просто не ми се връзва.

Голям европейски град
Това също е много модерно напоследък, да се посещават градове като Лондон, Париж, Рим, Мадрид, Амстердам, Барселона, Милано, Мюнхен, Виена… Много ми се иска да посетя някой от тези градове, била съм само в един и то транзитно. Но не на Нова година. Нова година свързвам с други емоции, не с туризъм.

Круиз
Още един вариант, набиращ популярност напоследък, близък до почивката на южен остров. Освен да празнувате Нова година на луксозен кораб, съчетавате с разглеждането на различни морски и океански държави. Много искам някога да отида на круиз. Но отново не на Нова година, още по-малко на Коледа 🙂 .

Планинска хижа/вила
Празнуването в хижа е близо до домашния купон, с разликата, че в планината е вероятно по-снежно и ще се потопите по-дълбоко в атмосферата на празника. А и все пак ще се откъснете от града и ще е вид почивка, но пак ще сте с приятели. Лично за мен – отличен вариант.

На площада
Винаги много ми се е искало да имам една Нова година, на която да преброя секундите до полунощ на площада с още стотици или хиляди хора. Изглежда ми най-празнично от всичко изредено до момента. Но, според мен, не е подходящо да се прави всяка година, от врем на време, за тръпката да умирате от студ навън по средата на зимата.

На работа
По желание или (в повечето случаи) не, много хора прекарват Нова година на работа. Пожелавам на всички тях, въпреки всичко, да успеят да си създадат празнична атмосфера с колегите, Работила съм на Нова година и всъщност бях с доста приповдигнато настроение. 🙂

Как съм прекарала аз моите посрещания на Нова година 😀 :

От 1982/1983 до 1999/2000 съм прекарвала празника с родителите си, или при баба и дядо, независимо дали вкъщи, на гости или на хижа. Честно казано нямах търпение да има къде да празнувам не толкова по семейному:D .
2000/2001 – Сопот, домашен купон, главни действащи лица(освен мен): сестра ми, Любо, Топето, Силвъра и т.н.
2001/2002 – Пловдив, домашен купон, главни действащи лица(освен мен): Магдалена, Вальо, Одри и Тенчо.
2002/2003 – Сопот, на работа (като сервитьорка), главни действащи лица(освен мен): Митко, Дорка, Укито, Кълвача и т.н.
2003/2004 – Сопот, дискотека, главни действащи лица(освен мен): сестра ми, Никс, Марина, Гера, Укито, Матей, Красимир и т.н.
2004/2005 – Карлово, домашен купон, главни действащи лица(освен мен): сестра ми, Никс, Марина и т.н.
2005/2006 – Пловдив, домашен купон(домакин – аз), главни действащи лица(освен мен):  сестра ми, Белослав, Никс, Христо и т.н.
2006/2007 – Пловдив, вкъщи, главни действащи лица(освен мен): Христо
2007/2008 – Карлово, дискотека, главни действащи лица(освен мен): Никс, Марина, Петър и т.н.
2008/2009 – Кърджали, ресторант, главни действащи лица(освен мен): сестра ми и Марина
2009/2010 – Ел Таблеро, домашен купон, главни действащи лица(освен мен): Силвия, Андрея, Тито и т.н.
2010/2011 – Карлово, домашен купон, главни действащи лица(освен мен): Марина, Петър, Николета, Никс и Александър
2011/2012… най-вероятно Сопот, вкъщи, главни действащи лица(освен мен): баща ми и сина ми. 😀

About Rois

Ithil' quessir or Moon elf, mum of the Moon prince and the Sun prince.

Дискусия

Няма коментари.

Вашият коментар

Присъединете се към 808 други абонати

Blog Stats

  • 681 184 hits
декември 2011
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
free counters