Класации и подобни, Някакви

Новогодишни обещания – част 2

автор на статията: ©Събина Брайчева

Продължение от Новогодишни обещания – част 1

Продължавам листата на най-често даваните новогодишни обещания, ако не се вдъхновихте от първата част, може да си харесате нещо тук. 🙂

15. Ще се изнеса от вкъщи
Някои се изнасят по-рано от дома на родителите си, други по-късно, но почти всеки е дал някога такова обещание. И аз съм го давала :). И съм го изпълнявала. И скоро пак ще го дам :D, и да се надяваме, че пак ще го изпълня.

16. Ще започна да уча
Това обещание си го дават много ученици и студенти – да започнат да учат по-засилено и отговорно въобще, или пък да не учат все в последния момент.  Някои пък може да дадат това обещание със желанието да кандидатстват в университет, примерно. Аз съм от учещите в последния момент. Но 12 години училище и 4 години университет така и не ми бяха достатъчни, за да си спазя обещанието.

17. Ще науча някакъв език
Много хора си го обещават, все пак знанието на чужд език е богатство, което дава не само по-големи възможности за общуване, но и за навлизане в други култури. Аз съм щастлива да заявя, че къде по-малко, къде повече научих двата езика, които най-много ми се е искало да науча – английски и испански.

18. Ще се науча да готвя
Абсолютно всяка година си го обещавам! И не че на моменти не се вдъхновявам да се вихря в кухнята, но просто някак бързо губя интерес. Пожелавам успех на всички други, които си го пожелават (предполагам предимно неженени жени 😉 ).

19. Ще чистя/подреждам повече
Аз го наричам творчески хаос. И дори не е хаос, защото като една типична дева, може да е разхвърляно, но аз много добре знам кое къде се намира 🙂 . Всеки има желание домът му да изглежда по-добре и по-уютно. Успех с това обещание, аз не вярвам да го спазя и тази година.

20. Ще чета повече книги
В днешно време е особено важно да си даваме и спазваме такива обещания. Стоим прекалено много пред компютри и телевизори, и почти не четем книги. Аз се опитах да чета електронни книги, но не ми се получи,  като да си вземеш книжката и да полегнеш на леглото в някой дъждовен следобед. А четенето на книги е не само забавление, важно е за развитието и обогатяването на речника ни.

21. Ще стоя по-малко пред телевизора/компютъра
В тон с горното обещание, идва и това. При мен направо си е за срам да призная, колко време прекарвах на компютъра преди да родя(явно трябва да съм благодарна на сина си за отказването или ограничаването на много вредни навици). Компютърът особено може да ви действа като наркотик и да бъдете силно пристрастени към него. Мене дори и раждането не можа да ме откъсне напълно,  но все пак значително, на фона на преди. Не мога да ви дам съвет как да го направите вие, защото едва ли и искате, ако сте такива маниаци като мен.  Аз никога не съм си давала такова коледно обещание, но понякога нещата се нареждат от само себе си.

22. Ще се сдобия с наследник
Много често срещано и изключително нормално обещание. В много случаи хорат си го казват по-скоро като пожелание. А при мен нещата се получиха без обещания и закани 🙂 . Но планирани или не, децата променят и осмислят живота ни позитивно и безапелационно. 🙂 Дерзайте!

23. Ще прекарвам повече време със семейството
Това е обещание, давано най-вече от хора, които гонят кариера и финансов просперитет и това е за сметка на времето с близките. Празника вероятно ги кара да се замислят какво са пропуснали, докато са наваксвали с  някой краен срок в службата. Но понякога подобно откъсване заради работата е наложително, не е по желание, затова искрено се надявам да не се налага на никой да работи извънредно и всички да имаме време за любимите си хора, достатъчно за да не пропускаме нищо важно.

24. Ще си платя дълговете
За съжаление изпълнението на това обещание често е възпрепятствано от липса на възможности, особено когато говорим за България. Ако все пак сте дали това обешание, желанието ви е похвално и пожелавам успех! А на тези, които не са си платили дълговете, а имат възможност – е, крайно време е вече!

25. Ще харча по-малко
След тези, затънали в дългове, няма как да не се сетим за тези, които профукват пари на поразия(и много често точно това води до дългове). Аз такова обещание не съм давала, защото много рядко харча неразумно. Но предполагам много редкопръсти хора, след като си направят сметката, колко пари са изхарчили за празниците, си дават такова обещание. Но голяма част от тях устискват максимум до Свети Валентин. Към пазаруването също може да се пристрастите.

26. Ще опазвам околната среда
През годината сме чули какви ли не тревожни новини, относно замърсяването, изхабяването, пренаселването на планетата ни. Ако сте стигнали до такова обещание, значи поне малко сте се замислили по въпроса, което е крачка напред и браво, не спирайте до тук и спазете обещанието. Рециклирайте, събирайте боклука разделно, не купувайте найлонови торбички за еднократна употреба, не хвърляйте боклуци навсякъде и изобщо всичко, което ви си стори свързано с обещанието ви – правете го. И да не ви минават черни мисли от рода на това, че една птичка пролет не прави. Давате пример и догодина птичките може да са повече.

27. Ще се вгледам в духовното си „аз“
И това е често срещано обещание, често човек достига до период, в който се чуди дали си е на мястото, дали знае какво иска, дали не иска да се развива по друг начин. Или пък е обещание давано от хора отдали се твърде много на материалния свят и откъснали се от духовното. Аз съм си давала и съм спазвала това обещание. Вглеждайте се в себе си, в празници, в делници, човек се променя непрекъснато и е хубаво да се познаваме и да живеем в мир със вътрешното ни „аз”.
28. Ще спазя новогошишните си обещания

Не искам да съм черногледа, но това е обещание, което едва ли ще изпълните 😀 .  Но дори и половината от списъка си да сте свършили, това си е постижение, аз не знам дали някога съм стигала и до 1/4 успех. 😀

Ако не срещнахте вашите новогодишни обешания, може да ги добавите като коментар. 🙂

About Rois

Ithil' quessir or Moon elf, mum of the Moon prince and the Sun prince.

Дискусия

Няма коментари.

Вашият коментар

Присъединете се към 808 други абонати

Blog Stats

  • 681 179 hits
декември 2011
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
free counters